home onderzoek team nieuws faq jouw geluksgereedschap
 

Nieuws

Nieuws- en persberichten

Wat is jouw geluksverhaal?

Maak jij actief gebruik van de Gelukswijzer en wil je vertellen wat je eraan hebt (gehad)? De mooiste verhalen komen in een boekje over het effect van geluk op je gezondheid.
Lees verder

Waarom optimisten langer leven

Always look on the bright side of life,’ zong de Britse komediegroep Monty Python in 1979 al. En nu blijkt dat ze daarmee niet alleen een catchy hit te pakken hadden, maar ook nog eens een wetenschappelijke...
Lees verder

3 simpele manieren om je humeur een boost te geven

Over gelukkig zijn kunnen we natuurlijk uren praten, filosoferen en nadenken, maar er zijn ook genoeg dingen die we kunnen doén om ons onmiddellijk beter te voelen. En die dingen zijn ook nog eens makkelijk dan je denkt. Wij zetten de...
Lees verder

Dit is waarom we vaker op vakantie moeten

Als je nog niet op vakantie bent geweest, is de kans groot dat je nog gaat. Het zomerseizoen is immers de tijd dat wij Nederland massaal verruilen voor iets een zonniger bestemming. Even geen werkstress en meetings maar niets dan ultieme ontspanning. Lees verder

Minder Facebook, meer geluk?

Kijk in een willekeurige treincoupé subtiel mee op de telefoonschermen van je medereizigers en het Facebooklogo zal waarschijnlijk meerdere keren oplichten. Facebook is immers een deel van onze dagelijks routine geworden. Als de trein...
Lees verder

De maakbaarheid van geluk

Tik in google het woord ‘geluk’ in en er verschijnen duizenden quotes op je beeldscherm. Van Lev Tolstoi tot Ghandi en van Aristoteles tot Abraham Lincoln. Allemaal hadden ze er wel iets over te zeggen. Niet zo gek ook...
Lees verder

Waarom het beste nog moet komen

Voor veel mensen is ouder worden geen reden om razend enthousiast te zijn. Het verstrijken van de tijd associëren we vaker met negatieve dingen (denk: aftakeling en verlies) dan positieve. Bovendien worden we slapper, rimpeliger...  Lees verder

Lach en leef langer en gelukkiger

Hoe word ik gelukkig? Al eeuwenlang zijn mensen op zoek naar het antwoord op die vraag. Het ultieme geluksmiddel blijkt simpeler dan gedacht: je moet niet gelukkig worden, maar gelukkig zijn!
Lees verder

Waarom je sterker bent dan je denkt

Sir Thomas Browne schreef in 1642: ‘Ik ben de gelukkigste man op aarde. Ik heb iets in me dat armoe kan omzetten in rijkdom, tegenslag in voorspoed. Ik ben onkwetsbaard; het lot kan me nergens raken.’ Klinkt heerlijk, niet?
Lees verder

3 manieren om gelukkiger te zijn op je werk

Soms heb je het he-le-maal gehad: je baas lijkt te denken je álle problemen van de afdeling moet oplossen, je computer loopt constant vast... Andere baan dan maar?
Lees verder
Eerdere berichten

Start Masterclass Psychologisch Kapitaalmanagement | Bouwen aan Vitaliteit

Op maandag 12 november gaat voor het derde jaar de succesvolle masterclass Psychologisch Kapitaalmanagement | Bouwen aan Vitaliteit van start. Over positieve psychologie en het vergroten van bevlogenheid en vitaliteit op de werkvloer.

De masterclass wordt georganiseerd door Erasmus Academie, instituut voor postacademisch onderwijs van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De masterclass is juist in deze tijd relevant en toepasbaar: vitaliteit en bevlogenheid bij medewerkers helpen organisaties - klein en groot - sterk en weerbaar te maken.

Deze driedaagse masterclass leert vanuit een psychologische benadering van binnenuit te begrijpen hoe emotionele en cognitieve processen bij medewerkers verlopen en in elkaar grijpen. En hoe deze succesvol te sturen. Daarnaast komt het job-demands resources model aan de orde. Hoewel elke baan uniek is, zijn de kenmerken van een baan op te delen in twee categorieën: taakeisen en hulpbronnen. De juiste balans hierin is essentieel voor een gezonde werkbeleving en welzijn op het werk.

De masterclass staat onder leiding van Daantje Derks, universitair docent Arbeid- en Organisatiepsychologie bij het Instituut voor Psychologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bijgestaan door twee van de grondleggers van het job-demands resources model, Arnold Bakker en Eva Demerouti, gaat men aan de slag met een eigen casus en de implementatie van het concept psychologisch kapitaal in de eigen organisatie.

De masterclass is bedoeld voor managers en leidinggevenden in de profit- en non-profitsector die hun organisatie of afdeling en hun medewerkers willen vitaliseren.

De masterclass Psychologisch Kapitaalmanagement | Bouwen aan Vitaliteit vindt plaats op de Erasmus Universiteit Rotterdam en start op maandag 12 november. Inschrijven hiervoor is nog mogelijk. De investering voor de masterclass bedraagt €2.175. De colleges vinden plaats van 09.30 tot 17.00 uur.

Meer informatie is te vinden via de website van Erasmus Academie: www.erasmusacademie.nl/psychologischkapitaal

       

Geplaatst 08-10-2012