home onderzoek team nieuws faq jouw geluksgereedschap
 

Nieuws

Nieuws- en persberichten

3 manieren om gelukkiger te zijn op je werk

Soms heb je het he-le-maal gehad: je baas lijkt te denken je álle problemen van de afdeling moet oplossen, je computer loopt constant vast... Andere baan dan maar?
Lees verder

Drie manieren om te stoppen met piekeren

Heb je de neiging om te blijven hangen in negatieve gedachten die beginnen met ‘stel dat…’ of ‘wat als…’? Piekeren kan je behoorlijk uit je slaap houden en ongelukkig maken. Hier drie tips..
Lees verder

20 minuten bewegen, 12 uur geluk

Dé tip om gezonder en gelukkiger te worden? Ga meer bewegen! Of je nu van wandelen houdt, een fiets-freak bent of liever gaat squashen… wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat regelmatig sporten heel belangrijk is voor je humeur.
Lees verder

Word je gelukkig van de zon? (Het antwoord zal je verrassen)

Het is lente! En wat is nou beter voor je humeur dan opstaan terwijl de eerste zonnestralen langs de kieren van de gordijnen naar binnenvallen? Met blote voeten in je schoenen? ‘Met zonder’ jas naar buiten?
Lees verder

Drie positieve tips voor een gelukkige relatie

Misschien gaat het even iets minder lekker, of willen jullie juist net zo gelukkig blijven als dat jullie nu zijn. Hoe zorg je ervoor dat je je relatie behoudt op een liefdevolle manier? Wij hebben drie positieve tips voor je.
Lees verder

Wat je niet moet doen na een drukke werkdag

Het kan zo’n fijn vooruitzicht zijn na een hectische dag op kantoor vol vergaderingen en klagende collega’s: een avond op de bank. Een beetje zappen, of drie afleveringen van je favoriete serie kijken…
Lees verder

Gelukkiger worden met de GeluksWijzer

De blogberichten van GeluksWijzer eindigen altijd met de oproep om het geluksdagboek in vullen. Uit eerste onderzoek blijkt nu dat je hiervan gelukkiger wordt. Kun je wel een beetje extra levensgeluk gebruiken? Probeer de GeluksWijzer eens!
Lees verder

Koester je vriendschappen

Goede vrienden zijn onmisbaar. Ze slaan een arm om je heen als je in de put zit, of staan met een fles champagne voor de deur als je iets te vieren hebt. Maar ook wetenschappelijk is het bewezen dat goede vrienden je gelukkiger en gezonder maken.
Lees verder

3 manieren om je onmiddellijk beter te voelen

Er staat een kilometerslange file, de trein heeft wéér vertraging of de hond heeft op je mooiste paar schoenen lopen kauwen- kortom: irritatie! Gelukkig zijn er genoeg manieren om je humeur een oppepper te geven.
Lees verder

Schrijven maakt gelukkig

Een van de simpelste gelukstips die je bijna overal kunt toepassen is: schrijf het op. Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar ‘expressief schrijven’ en die laten veelbelovende resultaten zien.
Lees verder
Eerdere berichten Nieuwere berichten
 

De Gelukswijzer is een langlopend onderzoek. Regelmatig levert dit nieuwe inzichten en resultaten op. Op deze pagina vind je hiervan een actueel overzicht. Ook vermelden we andere relevante nieuwsfeiten en knipsels uit de media.