home onderzoek team nieuws faq jouw geluksgereedschap
 

Nieuws

Nieuws- en persberichten

De GeluksWijzer in het buitenland

De GeluksWijzer geniet nu ook naamsbekendheid in Duitsland bekend onder de naam "Den Glückswegweiser".
Lees verder

Sociale en sportieve activiteiten beste voor herstel werkdag

Mensen zouden zich dagelijks bezig moeten houden met sociale en fysieke activiteiten om te herstellen van de werkdag, zo meldt onderzoeker Wido Oerlemans in een interview met nu.nl.
Lees verder

Geluk in de twaalf provincies. Laagst in Limburg.

Limburgers voelden zich gedurende het afgelopen half jaar gemiddeld minder gelukkig dan mensen uit overige Nederlandse provincies. Dit blijkt uit het langlopende onderzoek naar geluk via gelukswijzer.nl. De GeluksWijzer is een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam en verzekeringscombinatie Univé-VGZ-IZA-Trias en volgt het geluksgevoel van duizenden Nederlanders.
Lees verder

Test nu jouw werkgeluk

Test nu hoeveel geluk jij ontleent aan je werk. Na afloop van de test krijg je feedback op hoe bevlogen, burned-out of werkverslaafd jij bent ten opzichte van de Nederlandse norm.
Lees verder

Nederlander in 2010 gelukkigst bij bereiken WK-finale

Hét geluksmoment van 2010 is de winst in de halve finale van het Nederlands voetbalelftal op het WK in Zuid-Afrika. Dit blijkt uit het jaaroverzicht van gelukswijzer.nl. De afloop van de wedstrijd Nederland - Spanje en de aardbeving in Haïti behoren tot de minst gelukkige momenten van het jaar. De Gelukswijzer, een initiatief van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Univé-VGZ-IZA-Trias volgt het geluksgevoel van duizenden Nederlanders door middel van dagelijks ingevulde geluksdagboeken.
Lees verder

Uniek "mobieltjes-onderzoek" naar vakantiegeluk van kinderen

Kinderen die op vakantie gaan voelen zich tijdens de vakantie gelukkiger dan kinderen die thuisblijven. En vakantiegaande kinderen uit pleeggezinnen en woongroepen profiteren hiervan het meest. Dit blijkt uit een onderzoek van de Erasmus Universiteit Rotterdam dat in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp is uitgevoerd.
Lees verder

Wat voor iemand ben je?

Wil je meer weten over je karakter? Dan kun je vanaf nu ook een persoonlijkheidsvragenlijst invullen. Jouw scores worden vergeleken met het gemiddelde van de Nederlandse bevolking. Je ontvangt dan feedback over jouw persoonlijke voorkeuren, interesses en gewoonten.
Lees verder

Nederlanders euforisch en gelukkig

Na de winst van Nederland in de halve finale van het WK Voetbal was iedereen gelukkig, misschien wel euforisch. De winst had meer gevolgen dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
Lees verder

Geluk komt met de jaren: 65-plussers zijn het gelukkigst

De eerste resultaten van het grootschalige geluksonderzoek via de website gelukswijzer.nl zijn deze week gepresenteerd. Meest opvallende uitkomst: 65-plussers zijn het gelukkigst. Deze leeftijdsgroep beleeft meer plezier aan dagelijkse activiteiten zoals uitgaan en bewegen dan jongere mensen. Ook voelen ze zich gelukkiger als ze hun tijd alleen doorbrengen.
Lees verder

Wijzer gestemd over uw geluk

Burgers vullen op dit moment massaal een stemwijzer in om erachter te komen waar hun politieke voorkeur ligt. Op dit moment heeft de stemwijzer al ruim 2 miljoen adviezen uitgebracht. Dit doen mensen om het geluk en welzijn van henzelf en anderen in de toekomst veilig te stellen. Mooi natuurlijk, maar hoe gelukkig bent u eigenlijk en zou u gelukkiger kunnen worden dan u nu bent?
Lees verder
Eerdere berichten Nieuwere berichten
 

De Gelukswijzer is een langlopend onderzoek. Regelmatig levert dit nieuwe inzichten en resultaten op. Op deze pagina vind je hiervan een actueel overzicht. Ook vermelden we andere relevante nieuwsfeiten en knipsels uit de media.