home onderzoek team nieuws faq jouw geluksgereedschap
 

Nieuws

Nieuws- en persberichten

Geluk in de detailhandel

Werkt u in de detailhandel? Wilt u weten hoe gelukkig u bent of aan welke activiteiten u het meeste geluk ontleent?
Lees verder

Welkom op de vernieuwde Gelukswijzer

Zoals de deelnemers aan de Gelukswijzer al konden zien, is de Gelukswijzer in een nieuw jasje gestoken. Graag maken we het je nog gemakkelijker om mee te doen aan het onderzoek.
Lees verder

Interview naar aanleiding eerste rapportage Gelukswijzer

Op 13 januari 2010 is er naar aanleiding van de eerste rapportage van de Gelukswijzer een interview geweest op Radio 538 waarbij Edwin Evers in gesprek is met Wido Oerlemans.
Lees verder

Eerste resultaten langlopend onderzoek de Gelukswijzer bekend

Mensen die af en toe alcohol drinken zijn gelukkiger dan geheelonthouders. Dat blijkt uit de eerste resulaten van het langlopende onderzoek de Gelukswijzer van de Erasmus Universiteit Rotterdam naar geluk.
Lees verder

Uitzending Goede voornemens, slechte voornemens

In dit programma zijn 8 kandidaten gedurende 3 maanden gevolgd. Deze kandidaten hebben met grote regelmaat het geluksdagboek ingevuld op www.gelukswijzer.nl. Professor Ruut Veenhoven en onderzoeker Dr. Wido Oerlemans begeleidden één kandidaat aan de hand van de ingevulde gegevens in het dagboek.
Lees verder

Groot onderzoek naar geluk samen met Verzekeraarscombinatie UVIT

De Erasmus Universiteit Rotterdam gaat samen met zorgverzekeraar Zorgverzekeraar Univé-VGZ-IZA-Trias (UVIT) langdurig en grootschalig onderzoek verrichten naar geluk.
Lees verder

Onderzoek naar succesvol ouder worden

Welke lifestyles maken gelukkig bij mensen die de leeftijdsgrens van vijftig zijn gepasseerd? Welke manieren van tijdsbesteding zijn voor hen bevredigend?
Lees verder

Beroepssector en geluk

Hangt geluk af van de beroepssector waarin mensen werkzaam zijn? In samenwerking met o.a. de Detailhandel Nederland wordt een onderzoek uitgevoerd naar de geluksbeleving van werknemers in deze beroepssector.
Lees verder

Werk/familie balans en geluk

Wat is de optimale werk/familie balans voor werkende ouders met kinderen? Kan het geluk toenemen wanneer ouders op een slimmere manier hun tijd gaan verdelen tussen werk en thuis?
Lees verder

Kinderhulp en Geluk

Stichting kinderhulp biedt kinderen in een moeilijke positie activiteiten en producten aan met als doel het vergroten van hun geluk. e vraag is welke activiteiten en producten wel/niet bijdragen aan het geluk van kinderen, zowel op korte als langere termijn.
Lees verder
Eerdere berichten Nieuwere berichten

Onderzoek naar succesvol ouder worden

Welke lifestyles maken gelukkig bij mensen die de leeftijdsgrens van vijftig zijn gepasseerd? Welke manieren van tijdsbesteding zijn voor hen bevredigend? Kennis over 'succesvol ouder worden' is schaars; zowel in de nationale als internationale wetenschap is tot op heden geen aandacht besteed aan de lifestyles van ouderen. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam is een groot onderzoek gestart onder vijftig-plussers. Dit onderzoek heeft als doel een bijdrage te leveren aan de wetenschap over levensgeluk van ouderen.